EKA 4 Clubs

Naast de EKA Top Academie (Veld en Zaal) bieden wij als de Erasmus Keepers Academy (EKA) met onze experts (o.a. sportpsycholoog, bewegingsspecialist) ondersteuning aan CLUBS in het oprichten of verbeteren van jullie ‘Keepersclub’ binnen jullie hockeyvereniging. Ons doel is het vergroten van de volgende 4 onderdelen: aandacht, respect, kunde en kwaliteit binnen keeperstrainingen en keepersbeleid. Dit allemaal zonder keepers van buitenaf!

 

Meer informatie? Neem contact op met Nastasjia (Stas) Erasmus via het contactformulier voor clubs.


 

In de filmpjes hieronder wordt uitgelegd wat EKA 4 Clubs inhoudt en wat wij clubs kunnen bieden.

EKA 4 Clubs: Organisatie en structuur

 

Het bieden van organisatie en structuur is de basis van onze samenwerking met hockeyclubs. Wij zorgen ervoor dat er vanaf de eerste training van het seizoen een duidelijke structuur staat, zodat de keepers én keeperstrainers weten waar zij aan toe zijn en zich kunnen focussen op wat echt belangrijk is. Structuur bieden wij in hoe wij de trainingen opzetten op het veld, maar ook in het aanbieden van keepersoefeningen die een duidelijke opbouw hebben gedurende het hele seizoen. 


EKA 4 Clubs: Opleiden keeperstrainers 

 

Wij zetten niet onze eigen trainers neer, maar wij willen investeren in de (huidige en nieuwe) keeperstrainers van de hockeyclubs. Onze EKA-hoofdtrainer leidt de clubtrainers iedere week op het veld op en zorgt ervoor dat zij stappen zetten om de keepers van nog betere training te voorzien. Er wordt hierbij niet alleen gefocust op de technieken die de keeperstrainers de keepers aan kunnen leren, maar vooral ook de manier waarop zij op het veld staan, zoals bijvoorbeeld met zelfvertrouwen naar de keepers toe. Vaak zijn de keeperstrainers zelf ook keeper (geweest) op de club, waardoor de motivatie om betrokken te zijn bij de hockeyclub groot is. 


EKA 4 Clubs: T/C workshops

 

De keepers staan in ons concept centraal. We horen vaak van keepers dat ze zich niet betrokken genoeg voelen bij bijvoorbeeld teamtrainingen en dat er weinig inhoudelijke kennis over het keepen is bij de trainers en coaches van hun team. Wij willen hierin investeren door workshops te geven aan alle trainers en coaches van de club (niet alleen de toplijn). Op deze manier wordt de kennis over keepen, en hoe een keeper te gebruiken in teamtrainingen, door de gehele club groter.

 

 


EKA 4 Clubs: Plezier en uitdaging keepers

 

Binnen de keeperstrainingen willen wij ervoor zorgen dat plezier en uitdaging centraal staan. De EKA-hoofdtrainer zorgt voor deze sfeer binnen de trainingen en stimuleert de keeperstrainers om op deze manier training te geven aan de keepers.


EKA 4 Clubs: Jongste jeugd

 

De jongste jeugd is een belangrijk onderdeel in het EKA 4 Clubs-concept. We horen vaak verhalen van clubs die een tekort aan keepers hebben. Wij willen dit probleem aanpakken door te investeren in het enthousiasme in keepen in de jongste jeugd. Het is ons doel om iedere week op de clubs zoveel mogelijk jongste jeugd wisselkeepers op het veld te krijgen, zodat we ze kunnen laten zien hoe gaaf keepen is! Op deze manier hopen we dat er meer enthousiaste vaste keepers in de D-lijn terechtkomen, wat zich later zal vertalen naar meer keepers in de C-, B-, A-, en seniorenlijn.  


Erasmus Keepers Academy B.V. 

Laan van Cattenbroeck 65, 3703 BK Zeist

KvK-nummer: 65497198

BTW-nummer: 856136074B01

Telefoonnummer: +31 6 22 49 62 86

E-mailadres: stas@erasmuskeepersacademy.nl

Algemene voorwaarden en privacybeleid van EKA

© 2011-2024 Erasmus Keepers Academy B.V. | Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.